Dolium Pincészet

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Két helyszínen várjuk kedves vendégeinket Villányban!

Az egyik Dolium pince az ismert és hangulatos villányi pincesoron, a Baross Gábor utca 75. szám alatt található. Az ide látogató érdeklődőket, illetve csoportokat 25 fős helyiségünkben tudjuk fogadni.

Másik pincénk egy hagyományos látványpince, amely villányi Templomhegy magaslatára épült, ahonnét szép kilátás nyílik a festői tájra. Ebben a pincében lehetőségünk van akár 50 fős csoportok  fogadására, borkóstolóval, borvacsorával.

A 130 éves épület, az ódon szekrények és a száz évnél is régebbi családi fotók megfelelő hangulatot  teremtenek egy vidám, kellemes este eltöltéséhez.

A rosé borok készítéséről

rosé borok
Glasses of rose wine, straw hat and beautiful flower on white wooden table outdoors. Space for text

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – rendeljen tőlünk kedvére különleges italokat, élvezze ki a nyár minden percét! 

rosé borokról mindig is rengeteg tévhit keringett a köztudatban. Míg az mindenkinek egyértelmű – legalábbis nagy vonalakban – hogy a vörös és a fehér bor hogyan készül, addig a rosékról sokan azt gondolják, hogy az előző kettő keveréke, szaknyelven házasítása. Ez azonban egyáltalán nem igaz, és az is tévhit, hogy a rosé borokat a vörös hígításával állítják elő. Nézzük, mi is az igazság pontosan! 

Fontos, hogy jó rosé bor csak egészséges, ép szőlőszemekből készülhet. A fürtöket kevéssel a teljes érettség előtt kell leszedni. A szüret ideális időpontjának meghatározása tapasztalatot igényel, ugyanis sok múlik azon, hogy mennyire sikerül eltalálni az optimális sav-cukor arányt. A rosé boroknál elengedhetetlen, hogy a leszedett szőlő feldolgozása mielőbb megkezdődjön, mégpedig a kocsány leválasztásával. A bogyók összeroppantásával a must távozik a szemekből, ami a héjon történő áztatás során nyeri el a rosé borokra jellemző színt. Az áztatás idejének megállapításán nagyon sok múlik: a rosé borok esetében már egy tíz-húsz perces késlekedés is sokat jelenthet, ugyanis már ennyi idő is elég lehet ahhoz, hogy a végeredmény túlzottan vörösboros jellegű legyen. A must tisztításához enyhe kénezést alkalmaznak, majd leválasztják a még megmaradt héj és gyümölcshús részeket. A rosé borok esetében nagyon fontos a jó élesztő megválasztása és az erjedés kontrollálása is. Ahhoz, hogy végeredményként egy üde, gyümölcsös bort kapjunk, fontos, hogy az erjesztés és minden más kezelés kíméletes legyen, valamint, hogy az ital teljesen el legyen zárva a levegőtől. 

Amennyiben a rosé borok iránt érdeklődik, és szeretne megízlelni néhány igazán magas minőségű finomságot, a legjobb helyen jár! Tekintse meg pincészetünk kínálatát, és rendeljen kedvére termékeinkből! Friss, gyümölcsös, könnyed nyári rosé boraink nem okoznak majd csalódást, akár egy grillpartihoz keresi az ideális kiegészítőt, akár egy baráti beszélgetéshez. 

Rosé borok – frissítő nyári finomság, palackba zárva

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – élvezze a frissítő, üde italokat, melyek egyenesen Villányból érkeznek asztalára! 

A rosé borok sokszor méltatlanul kevés figyelmet kapnak, pedig megéri egy kicsit elmélyülni a világukban. A legtöbb borrajongó a testesebb italokat kedveli, és főként nyáron örvendenek nagyobb népszerűségnek a frissítőbb termékek, mint például a rosé borok. Ezek egy kicsit ötvözik a fehérek üdeségét a vörösek testességével, és igyuk őket akár egy finom ebéd mellé, akár egy baráti beszélgetés során, biztosan nem fogunk csalódni.

A rosé borok remekül illenek salátákhoz, tésztaételekhez, sajtokhoz, pizzához, csodásan kiegészítik a halakat és a tenger gyümölcseit, de a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő grillpartikhoz is ideálisak. Szinte mindenhez illenek, ami könnyű, nem túl fűszeres, nyári fogás. Egy jó minőségű rosé bor nagyon finom tisztán, de ha igazán frissítő élményre vágyunk egy meleg napon, akkor ihatjuk fröccsként vagy akár koktélban is, ilyenkor egy kis jéggel még inkább fokozhatjuk az üdítő hatását. A rosé borokat emiatt előszeretettel fogyasztják olyanok is, akik egyébként a többi típust nem igazán szeretik. Mindenképp érdemes beszerezni belőlük néhányat a nyárra, hogy csak elő kelljen venni egy palackot, ha valami üde finomságra vágyunk.

Ahogy minden bornál, úgy a rosé boroknál is érdemes odafigyelni a megfelelő fogyasztási hőmérsékletre. Nem jó, ha túl hideg, mert úgy nem érezzük majd igazán az aromáját, de persze a meleg sem szerencsés. A rosé boroknál általában a 8-11 fokos hőmérséklet a legjobb, így lesznek igazán frissítőek és a gyümölcsösségük is így érezhető leginkább. 

Amennyiben Ön is érdeklődik a rosé borok iránt, nézzen körül nálunk, és rendeljen kedvére webshopunkból! Pincészetünk magas minőségű, páratlan ízvilággal rendelkező termékeket kínál, melyekben nem fog csalódni. Ha kérdése merült fel kínálatunkkal vagy a vásárlás menetével kapcsolatban, bátran forduljon munkatársainkhoz, szívesen állnak rendelkezésére! 

Palackos fehérborok Villányból, a napfény érlelte lankákról

palackos fehérborok

Palackos fehérborokból is tudunk kiemelkedőt mutatni a Dolium Pince vásárlóinak! A villányi borok legjavából mutatunk a bor rajongóknak kínálatot, nagyon kedvező áron. Érdemes benézni hozzánk, ha a nyaralás Villányba hozza és szívesen kóstolna kedvenc boraiból. Ha nincs lehetősége személyesen válogatni a Dolium Pincészet boraiból, akkor sem kell lemondani a villányi vörösökről, fehérekről és rozékról, mert a pincészetünk jól működő webáruházzal is rendelkezik.

Az online vásárlással egyszerűen és gyorsan hozzájuthat például a kitűnő, villányi, palackos fehérborokhoz, de így nélkülöznie kell a kirándulás élményét, a napos, villányi lankák páratlan látványát. A napsütésnek kiemelkedő szerepe van abban, hogy a palackos fehérborok annyira zamatosak és finomak. Érdekes tény, hogy a borvidéken termő szőlők rengeteg napfényt kapnak, átlagosan több napfény éri őket, mint más vidékeken. Ettől lesznek a Dolium Pincészet palackos fehérborai is olyan mosolyfakasztóak. Minden aranyló korty egy valóságos élmény, amihez szívesen térnek vissza a villányi borok kedvelői.

A vidék palackos fehérborai között megtalálható a Tramini, Olaszrizling, Chardonnay, a Hárslevelű, a Szürkebarát vagy a Királyleányka is. A borvidék a rizlingekben erős, de a többi fajtából is léteznek díjnyertes palackos fehérborok. A Dolium Pincészet palackos fehérborai között Szürkebarát, Chardonnay, Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát is megtalálható. Válasszon és vásároljon akár egyszerre többet is  a minőségi palackos fehérborokból, hogy legyen mivel koccintani!

A szép időben nincs is jobb, mint kiülni a teraszra és a narancs alkonyban elkortyolni egy pohár bort, miközben kellemesen folyik a társalgás. A jeles eseményeken egy koccintásnyi borral folyik a köszöntés, ahol gyümölcsös, könnyű, fehér borral ihatunk a másik egészségére. Szereti, ha mindig van pár üveg bor a hűtőben arra az esetre, ha váratlan vendég toppanna be Önhöz? A Dolium Pincészet palackos nívós fehérborai a látogatók tetszését is garantáltan elnyerik!

Palackos vörösborokban bővelkedik a Dolium pince kínálata

Palackos vörösborok

Palackos vörösborok a villányi borvidékről! Házhoz visszük Villány legfinomabb nedűit! Sokszor gondol vissza azokra az elképesztően zamatos és aromás vörös borokra, amiket a legutóbbi nyaralás alkalmával kóstolt? Odakint tombolt az aranyló nyár, a szőlőlankákat szél fodrozta, Ön pedig a boros pince hűvös kövének támaszkodva kortyolgatta komótosan a borkóstolón kiporciózott, nagy testű, érlelt vörös borokat.

Még híre-hamva sincsen a nyárnak, ki tudja, hogy mikor térhet vissza a kedvenc boros pincéjébe, de Ön máris sóvárog az ott kóstolt palackos vörösborok iránt? Ne tegye, hiszen nem kell ahhoz Villányig utaznia, hogy felidézze a nyár ízeit! Egyszerűen csak vásároljon palackos vörösborokat a webshopunkból és mi máris szállítjuk Önnek őket! Tudjuk, hogy nem lehet mindenki környékbeli és a legeltökéltebb bor rajongók sem tudnak mindig eljutni hozzánk, a Dolium Pincészet egyik kóstolójára, ezért megkönnyítjük a dolgukat és mi visszük házhoz a borokat!

palackos vörösborok a villányi borvidék legjobb nedűit rejtik, hiszen a ez a magyar borvidék kifejezetten a vörös fajtákról híres. A pincészet hordóiból rubinvörös Portugieser, a karakteres Merlot, a fűszeres Cabernet Sauvignon vagy a pecsenyék népszerű kísérője, a Kékfrankos kerül a palackokba. A villányi szőlőhegyek teljes kínálatát felvonultatjuk a webshopunkban, mintha csak ott állna a hangulatos villányi pincesoron és a kínálatot mustrálná! Nem kell udvariaskodnia, válasszon és fogyassza egészséggel a legkiválóbb palackos vörösborokat egyenesen Villányból! Koccintson ünnepi alkalmakkor vagy csak úgy, egy ízes, esti beszélgetéshez!

Ne mondjon le kedvenc palackos vörösborairól, hanem szerezze be őket közvetlenül a pincészettől! Egyszerű vásárlás, gyors kiszállítás, kedvezmények könnyítik meg a vásárlók dolgát, ha minket választanak. Keressen minket bizalommal, bármilyen kérdése van a Dolium Pincészet borairól vagy pedig a szolgáltatásainkról! A honlapunkon megtalálja minden elérhetőségeinket és érdeklődjön a részletekről!

A fehérborok egészségügyi hatásairól bővebben

fehérborok

fehérborok a vörösekhez hasonlóan számos pozitív egészségügyi hatással rendelkeznek, így a finom ízükön túl már ezek miatt és érdemes őket fogyasztani. 

A bor egészségre gyakorolt hatásairól évek óta vitáznak a szakemberek, ugyanis rengeteg antioxidánst tartalmaz, viszont az is tény, hogy a benne található alkoholnak vannak negatív következményei. Azonban azt, hogy napi egy-egy pohár bor egészséges, mi sem bizonyítja jobban, mint a francia paradoxon: a franciák étrendje kifejezetten zsíros, hiszen rengeteg sajtot és vajat tartalmaz, ennek ellenére kevesebb a szív- és érrendszeri megbetegedés, mint más országokban, és ez bizony részben a borfogyasztásuknak köszönhető. Most nézzük egy kicsit bővebben, hogy miért érdemes nem csak vörös, hanem fehérborokat is fogyasztani! 

fehérborokban található polifenolok sokat segítenek a már említett szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, ráadásul a flavonoid tartalom tágítja az ereket, így serkenti a vérkeringést. A fehérborok jótékony hatással vannak a koleszterinszintre is, és hozzájárulnak a vércukorszint szabályozásához. Azt sokan tudják, hogy a vörösbor rengeteg antioxidánst tartalmaz, ami a rák megelőzésében játszik kulcsfontosságú szerepet. Azt viszont kevesen tudják, de a fehérborban még több is az antioxidáns, így segít elkerülni a daganatos megbetegedéseket. És végül, de nem utolsó sorban, a fehérboroknak van egy olyan hatásuk is, aminek bizonyára sokan örülnek majd, ugyanis hozzájárulnak a hasi zsírfelesleg elégetéséhez. 

Természetesen a fehérborok kapcsán is nagyon fontos a mértéktartás. A jótékony hatásokat sajnos nem növelhetjük azzal, ha többet fogyasztunk belőle, ugyanis egy idő múlva előtérbe kerülnek az alkohol negatív következményei. 

Amennyiben minőségi fehérborokat keres, amelyekben megízlelheti a fehérszőlő igazi zamatát, a legjobb helyen jár! Pincészetünk kínálatában chardonnay, olaszrizling, tramini és szürkebarát is található. Rendeljen belőlük kedvére, ha pedig kérdése merült fel borainkkal vagy a vásárlás menetével kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! 

A cabernet sauvignon-ról bővebben

cabernet sauvignon világszerte ismert szőlőfajta, a méltán híres bordeaux-i fajták egyik, de ma már a legtöbb borvidéken készítenek belőle bort. A cabernet sauvignonból testes, összetett, magas minőségű borok készíthetők, így egyáltalán nem véletlen a népszerűsége, amit az is bizonyt, hogy ez a legnagyobb területen termesztett kékszőlő. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent érdemes tudni a cabernet sauvignonról

cabernet sauvignon egy viszonylag fiatal fajtának számít, a legrégibb írásos említés vele kapcsolatban a 17. századból való. Délnyugat-Franciaországban, természetes úton alakult ki, mégpedig a cabernet franc és sauvignon blanc vadon történő beporzásával. Napjainkban azonban már mindenhol megtalálható, meghódította egész Európát, Amerikát, de még Ausztráliát is. Hazánkban a Villányi és a Szekszárdi borvidékeken készítik a legnemesebb cabernet sauvignon borokat, ugyanis itt a legkedvezőbb számára a klíma. A cabernet sauvignon melegkedvelő fajta, de jó tűri a fagyot, a vízigénye pedig közepes. Talajszempontból nem kényes, de a legjobb minőséget az ügynevezett gravel talajon adja. A termesztésének fontos lépése a szüret idejének meghatározása, ugyanis a magas csersavtartalom miatt csak teljesen érett állapotban szabad leszedni, különben nyers és durva savakkal rendelkező, jellegzetesen paprikás ízű bort ad. A jó cabernet sauvignon bor nagyon felismerhető ízvilágú, magas tannintartalommal, gyakran bogyós gyümölcsökre emlékeztető aromákkal rendelkezik. Előszeretettel házasítják is, ilyenkor a cabernet sauvignon a test és csersavtartalom növelésében segít. Általában remek párost alkot a merlot-val és a cabernet franc-val. 

cabernet sauvignon olyan szőlőfajta, amit minden borszeretőnek érdemes közelebbről is megismernie. Pincészetünknél több évjárat is elérhető belőle, de a legbüszkébbek a 2011-ben készült cabernet sauvignonra vagyunk. Amennyiben felkeltettük érdeklődését a világ egyik legnépszerűbb borfajtája iránt, keressen minket bizalommal és kóstolja meg az általunk készített, hamisítatlan cabernet sauvignon borokat! 

Vörösborok nem csak az ünnepekre

Vörösborok széles választékban, Magyarország kiváló termelőitől, magas minőségben és kedvező áron – most ajándék-akcióval!

Vörösborokat már évezredek óta fogyaszt az emberiség, és nem csupán azért, mert ízletesek; számos pozitív hatással bírnak az egészségünkre is. Mértékkel fogyasztva – ami nők esetében napi 1-2 dl, férfiaknál pedig 2,5-3 dl – a vörösbor csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét és a koleszterinszintet, gátolja a vérrögök kialakulását, segít megakadályozni az érelmeszesedést, javítja az érrendszer általános állapotát, csökkenti a szervezetben előforduló gyulladások mértékét, emellett a magas antioxidáns-tartalma felveszi a harcot a szabad gyökök ellen. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a vörösbor a vashiány kezelésében is hatásos, ráadásul a stresszt és a szorongást is oldja.

vörösbor az emésztésre is jó hatással van, mert egyrészt serkenti az emésztőmirigyek működését, másrészt a zsírgazdálkodást is javítja. Ennek okán az ünnepi asztalról sem hiányozhat, hiszen a nehéz, ünnepi ételek feldolgozásával igencsak megküzdünk, ám egy pohár vörösbor vacsora utáni elkortyolgatása ezt felgyorsítja, illetve megkönnyíti a gyomor dolgát. Természetesen a vörösbor más alkalmakon is tökéletes kiegészítője lehet a vacsorának, hiszen gyakorlatilag mindig fogyasztható.

Amennyiben vörösborokat szeretne vásárolni, tekintse meg választékunkat, amelyben rendkívül kedvező árú termékekkel találkozhat, ráadásul jelenlegi akciónk keretében még ajándékot is adunk Önnek: 15.000 Ft feletti vásárlás esetén egy palack rosé bort csomagolunk a decemberi rendelések mellé. Így nem csupán a vörösboros vacsorák lesznek feledhetetlenek az ünnepi időszakban, de egy könnyed, délutáni borozgatás is megoldható.

Ha felkeltettük az érdeklődését a vörösborok iránt, rendeljen webáruházunkból kényelmesen, csupán néhány kattintással, az otthonából! Ha kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

A portugieser borok, és amit tudni érdemes róluk

A Márton-nap korántsem csak a libapecsenyéről szól, legalább ugyanilyen fontos szerepe van az újboroknak. Ugyanis ilyenkorra válnak eléggé kiforrottá és megkóstolhatóvá a szezonban készült újborok, ami egy jeles esemény a szőlőgazdák életében. Az esetek többségében ezek portugieser borok, ugyanis ez a fajta szőlő már szeptember első felében szüretelhető. 

A portugieserből nagyon finom újbor készíthető, ugyanis frissesség, gyümölcsösség jellemzi. Gyakran nevezik a hétköznapok vörösborának is, azonban egy kis odafigyeléssel, gondoskodással, megfelelő terméskorlátozással és jól átgondolt feldolgozási módszerekkel magas minőségű, nagyon finom ízű ital lesz. A portugieser borokra a már említett gyümölcsösségen és frissességen kívül jellemző a lágyság, a mérsékelt csersavtartalom, a harmonikus illat és zamat, valamint a mélyvörös szín és a közepes tannintartalom. Ahogy a szőlő is korán érik, úgy a portugieser bor is gyorsan fejlődik. Általában nem is érdemes hosszú évekig tárolni, tavaszig, de legkésőbb három évvel a készítést követően célszerű elfogyasztani. Előszeretettel használják nem csak fajtaborként, hanem cuvée-kben is, például gyakori alapanyaga az egri bikavérnek. 

portugieser borok ideálisak baráti beszélgetésekhez, jeles családi eseményekhez egyaránt, de nagyszerűen kiegészítik a nem túl fűszeres, könnyebb ételeket is. Márton-napi újborként általában libából készült ételekhez fogyasztják, de jól illik a paradicsomos tésztákhoz, sőt, a sonkával gazdagított hidegtálakhoz is. 

portugieser borok hazánk legtöbb borvidékén megtalálhatóak, viszont a fajta fő területének mindenképpen Villány számít. Talán a legtöbb ember fülében így is maradt meg, mint villányi portugieser. Természetesen borászatunk kínálatában is megtalálhatóak, mégpedig a legmagasabb minőségben. Amennyiben szeretne többet tudni portugieser borainkról vagy más termékeinkről, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Rendeljen kedvére kínálatunkból, és élvezze otthonában a valódi, jellegzetes portugieser borok ízét! 

A rosé borokról bővebben

Laikusok gyakran esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, hogy a rosé borok a fehér és a vörös bor összekeverésével készülnek. Ez azonban tévhit, ugyanis a rosé borokhoz is csak kék szőlőt használnak, csupán rövidebb ideig vannak a héjon áztatva, amiből így nem tud annyi színanyag kioldódni. Általában kevesebb típus készül belőlük, mint például a vörösekből, de mindenképp megéri egy kicsit jobban elmélyülni a rosé borok világában is. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mit érdemes tudni róluk!

Általában a legtöbb kék szőlő termesztéssel foglalkozó borász készít rosé borokat, még ha jóval kevesebbet is, mint vöröset. A világ legnagyobb rosétermelője a francia Provence, ahol viszont körülbelül 50%-as az arány. A rosé borok általában könnyedek, kevésbé testesek, viszont gyümölcsösek, frissítőek. Kiválóan illenek szárnyas ételekhez, halakhoz, de ajánljuk őket salátákhoz és desszertekhez, sőt, nagyszerűen kiegészítik a sajttálakat is. A rosé borokat érdemes tisztán is inni, de nyári estéken fröccsként is kitűnőek. 

A rosé borokat természetesen az ízükért és a frissítő hatásukért is megéri fogyasztani, de nem szabad megfeledkezni az egészségre való jótékony hatásukról sem. A vörösekről sokan tudják, hogy számos antioxidánsként működő anyagot tartalmaznak, ezért hatékonyan védik a szívet és az érrendszert. Ezek az anyagok a szőlő héjából oldódnak ki, így ennek köszönhetően a rosé borokban is megtalálhatóak, igaz, kisebb arányban. A rosé azonban még így segít az érelmeszesedés megelőzésében, és pozitívan hat a szív egészségére is. Fontos kihangsúlyozni, hogy a mértékletesség elengedhetetlen, ugyanis bizonyos mennyiségen túl az alkoholtartalom káros hatása mellett elvésznek ezek az áldásos tulajdonságok. 

Amennyiben Ön is szeretne jó minőségű, igazán ízletes rosé borokat fogyasztani, a legjobb helyen jár! Rendeljen kedvére webshopunkból még ma! Ha kérdése van termékeinkkel vagy a vásárlás menetével kapcsolatban, keresse bizalommal munkatársainkat a megadott elérhetőségeink bármelyikén! 

A vörösborok egészségügyi hatásai

Sokan mondják, hogy mértékkel fogyasztva a vörösbor jótékony hatással van a szervezetünkre. Már számos kutatás is bebizonyította, hogy valóban van számos előnye a vörösborok fogyasztásának, egyes esetekben kifejezetten orvosságként hathat egy pohár jó minőségű bor. Nézzük ezt egy kicsit bővebben, vagyis miért érdemes időnként ezt a finomságot iszogatni?

Fontos hangsúlyozni már az elején, hogy jóból is megárt a sok! Sajnos nem állja meg a helyét az az elképzelés, hogy ha nagyon sok bort iszunk, akkor nagyon egészségesek is leszünk, minden esetben törekedni kell a mértékletességre. Az ideális mennyiséget általában nők esetében napi 1-2 dl-ben, míg férfiak esetében 2,5-3 dl-ben határozzák meg a tudósok. Azok között, akik ezt betartják, a vörösborok hatására kevesebb eséllyel alakulnak ki szív- és értrendszeri betegségek, és a várható élettartamuk is hosszabb. A vörösbornak híresen magas az antioxidáns tartalma, ami a felveszi a harcot a szabad gyökök  ellen, illetve hatékonyan segít megakadályozni az érelmeszesedést. Ezen kívül az italban található polifenolok gyulladásgátló hatásúak, segítenek például a herpesz elleni küzdelemben is. A vörösborok egészségre gyakorolt hatásainak még nincs vége! Hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, gátolják a vérrögök kialakulását, és a teljes érrendszer állapotát jótékonyan befolyásolják. Az erek tágításával több vérhez jut a szív, így napi egy pohár fogyasztásával a szívinfarktus kockázata is csökken, de sokat teszünk a vérszegénység ellen is. 

Már régen is megfigyelték, hogy a vörösbor az emésztésre is jó hatással van, mert egyrészt az emésztőmirigyek működését serkenti, másrészt pedig a zsírgazdálkodást is javítja. Nem szabad megfeledkezni a stresszoldó hatásáról sem. 

Akár az egészségügyi hatásokért, akár az ízéért kedveli a vörösborokat, nálunk a legjobb helyen jár! Keressen minket bizalommal minőségi termékeinkért, és találja meg kedvencét pincészetünkben! Ha kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére a megadott elérhetőségeinken. 

Fehérbor: a mindennapok élvezete

fehérborok

Fehérborokat már évezredek óta fogyaszt az emberiség, és ez idő alatt e nedű komoly fejlődésen esett át. A legkorábbi feljegyzések szerint a bor gyakorlatilag még erjedt, vagyis romlásnak indult szőlőből frissen facsart gyümölcslé volt, minimális alkoholtartalommal, ám a római korban már komoly ipar épült erre a sokak által kedvelt italra.

fehérborok élvezete még azok számára is érthető, akik alapvetően nem rajonganak sem a borokért, sem az alkoholos italokért. A fehérborok egy része ugyanis kifejezetten könnyed, frissítő és zamatos ital, míg a vörösborok inkább testes ízvilágukról híresek, és többnyire csak a gyakorlottabb borfogyasztók számára nyújtanak tökéletes élvezetet. Ennek ellenére nem szabad lebecsülni a fehérborokat, hiszen számtalan változatuk létezik, és borvidékenként más és más ízjegyeket kapnak, ami aztán a végső ízükben mutatkozik meg.

fehérborok között is találhatóak markánsabb ízjegyekkel bíró változatok, amelyeket kezdőként óvatosan kell ízlelgetni, ám könnyen rá lehet kapni az ízükre. Tökéletes kísérői lehetnek egy ebédnek, vagy vacsorának, de egy baráti beszélgetés is kellemesebb egy üveg kiváló minőségű, ízletes fehérbor mellett.

Amennyiben ilyen fehérborokat keres, a legjobb helyen jár! A Dolium Pincészet borai a legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek, a minőségük kiváló, az ízviláguk pedig a Villányi Borvidékre jellemző aromákat hordozza magában. Természetesen nem csupán fehérborokat találhat nálunk, de vörös- és rozé borokat is, emellett pedig többféle ajándékcsomagot is vásárolhat, amelyekkel nagy örömet szerezhet családjának és barátainak! Ha szeretné megkóstolni a világhírű villányi borok egyikét, és ezt elérhető áron tenné, érdemes választékunkat megtekintenie, majd megrendelnie néhány kattintással!

Vörös-, rozé és fehérborainkat természetesen személyesen is megvásárolhatja Villányban található pincéink egyikében, sőt, egy komplett gasztronómiai utazást is tehet velünk, ha meglátogat bennünket! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

A Dolium pincészet szeretettel várja Önt egy kis kikapcsolódásra!

Idén tavasszal sajnos nem sok lehetőség volt a kikapcsolódásra, azonban pihenésre mindenkinek szüksége van, ezért érdemes kihasználni a nyár adta lehetőségeket és kitalálni néhány izgalmas programot. Hazánk nagyon sok gyönyörű tájjal és látnivalóval büszkélkedhet, érdemes felfedezni például a hegységeinket, de a gasztronómia kedvelőinek nagyszerű program lehet a borvidékek bejárása is. A borrajongóknak nem szabad kihagyni Villány környékét, ami csodás tájakkal és különleges borokkal várja az érdeklődőket. Ha erre jár, érdemes ellátogatnia villányi pincészetünkbe, ahol a környéken jellegzetes ízvilágú borokat és finomabbnál finomabb ételeket kóstolhat. 

Villány környéke mindenképp megér egy látogatást, hiszen sok kirándulási és más izgalmas programlehetőség biztosított. Érdemes nagyokat sétálni a környező dombokon, hiszen csodás látványt nyújt a rengeteg, szőlővel beültetett lankás lejtő. A fáradt kirándulókat pedig szeretettel várja a Dolium pincészet, egyrészt a híres villányi pincesoron, másrészt pedig villányi Templomhegy magaslatán. A Dolium pincészet a borvidéken jellegzetesnek számító cabernet sauvignon, chardonnay, kékfrankos, olaszrizling, portugieser, valamint szürkebarát borokat kínál vendégeinek, de egy nagyon finom cuvée-vel is büszkélkedhetünk. Villányi pincészetünkben természetesen nem csak borkóstolásra van lehetőség, hanem érdemes megízlelni házias ételeinket is. A Dolium pincészet nagyszerű helyszín pihenéshez, feltöltődéshez, rendezvényekhez egyaránt, legyen szó akár egy kisebb családi vagy egy céges eseményről. 

Úgy döntött, hogy kihasználja a jó időt és ellátogat a villányi borvidékre? A Dolium pincészet szeretettel és sokféle jellegzetes borral, finom, házias ételekkel várja Önt! Ha kérdése van, illetve rendezvényhez szeretne árajánlatot kérni, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről! Ne habozzon, látogasson el villányi pincészetünkbe, ahol igazi gasztronómiai élményben lesz része! 

Szállás: 06 30 600 2630
További információk: 06 70 600 1466
E-mail: dolium@doliumpince.hu